joi, 7 august 2014

Din Visurile unui Arhitect



Fiecare alegere pe care o facem reprezinta un inceput de drum. Pasim cu pasi mici in directia unui ideal de moment, care pare a fi atunci insasi esenta noastra. Numai timpul poate insa confirma daca idealul ce pare intr-o singura clipa atat de maret este o raza de inspiratie sau insasi lumina dupa care ne vom calauzi viitorul.

Sufletul fiecaruia dintre noi ascunde un infinit potential, care poate fi insa scos la lumina doar prin vointa, incredere si puterea de a lupta pentru ca visele sa devina realitate. De accea, in fiecare om regasim ascunse o multitudine de talente, si tot ceea ce ne face diferiti este modul in care alegem sa le manifestam. Un artist este, in primul rand, cel care crede in forta gandurilor sale atat cat, dincolo de un simplu produs al imaginatiei, sa le poata concretiza intr-o forma materiala cu valoare de simbol: creatia artistica. Ceea ce arta exprima este o alegorie de trairi, ce poate fi receptata doar redescoperindu-ne pe noi insine. Pentru a intelege arta cu adevarat este necesar sa cautam expresia sentimentelor artistului in propriul nostru suflet.

Arta este un mesaj de iubire. Ea ne spune, mai presus de forme si culori, ca intre tot ceea ce ne inconjoara exista o armonie care ramane ascunsa doar datorita aparentelor. Astfel ca opera de arta este o comuniune simbolica a sufletului artistului cu toti cei care ajung sa descifreze sensul profund al operelor sale.

Misiunea fiecarui artist este ca prin ceea ce creeaza sa exprime frumusetea pura, idealurile ce par tangibile doar in imaginatia noastra. Materializate, aceste idealuri dobandesc o particularizare care pare a le limita - de aceea realizarea unei opera de arta de o forma desavarsita nu reprezinta scopul final, ci doar mijlocul simbolic prin care un suflet se exprima altui suflet. Idealul artei este acela de a comunica indescriptibilul.

Rasplata cea mai de seama a oricarui artist este sa vada cum rezultatele muncii sale trezesc in ceilalti mai mult decat sentimentul contemplatiei.Un desen nu se defineste in ore de lucru sau in creioane folosite, ci in motivatia care sta in spatele lui, in semnificatia pe care o capata. Inceputul sau nu este doar schita, ci sentimentele ce te determina sa le asterni pe hartie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu