vineri, 25 iulie 2014

Un drum in infinit


Primii pasi sunt intotdeauna in lumea visului. Acolo unde lumea toata se misca la gandul tau...
Intr-un vis nu te opresti niciodata din A CREDE.
Daca faci pasul indoielnic, visul se destrama, ochii se deschid, iar lumea ta devine lumea "altora". Iar visul va ramane ferecat si noi nu vom mai regasi lumina.
Si cand constiinta inecata in patimi adoarme in sfarsit, vraja indoielii se dezleaga, spiritul se elibereaza si isi e propriul stapan al universului sau.
De ce trebuie el izgonit odata cu lumina zilei?...
 
      Paseste inainte! E dreptul tau de a avansa spre viitor cu toata increderea de sine. Paseste fara a te agata de nimic - descopera cum mersul ferm te va calauzi intotdeauna pe carea cea dreapta. Mergi, admira, inspira aroma fiecarei zile, dar nu te opri - niciodata. Odihna iti va fi precum o clipire. Si drumul se va continua, mereu... Fa-l sa fie intotdeauna frumos, simplu - ca din gandurile tale sa nu iti iasa in cale fantasme, ca din adancul tau o lumina sa iti arate mereu pe unde pasesti. Doar atat trebuie...
      Apoi, priveste in jurul tau, si iti vei da seama ca nu esti singur - ci doar un alt pelerin, intr-o multime zorita de timp sa inainteze fara incetare. E un unic drum. Atunci de ce se reflecta mereu altceva pe fetele lor? Unde poti vedea acum amar si regret, a fost desigur si raza unui zambet. Unde exista teama, se ascund si iluzii desarte. Putini sunt cei care isi pot ridica privirea din pamant, stiind ca nu le va sta nicio piedica in cale. Doar aceia pot privi in jur si se pot regasi, isi pot vedea reflexia in atatea alte oglinzi cu suflet.
       Singura conditie este sa nu te opresti niciodata....
      Cand drumul se va sfarsi intr-un hau, paseste inainte. Pentru ca atunci vei prinde aripi, iar tarana se va scutura de pe talpile tale sangerande. Pentru ca atunci vei vedea totul, iar aerul te va purta pe aripile sale...
      Dar nu ne vom opri niciodata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu